Facebook neemt QuickFire Networks over en bouwt aan eigen online video imperium

Elke keer als online video populairder wordt stort Facebook zich op deze trend met als doel om meer kijkers naar Facebook te krijgen. Om het eigen online video imperium een duw in de rug te geven heeft Facebook video startup QuickFire Networks overgenomen.

QuickFire Networks heeft het patentrecht op een technologie die hoge kwaliteitsvideo’s kan ondersteunen zonder een aanslag te doen op de bandbreedte van de gebruiker. Nu Facebook het bedrijf heeft overgenomen komen deze rechten onder het beheer van de Amerikaanse grootmacht. Een deel van het team van QuickFire Networks blijft werkzaam in San Diego, terwijl het andere deel verhuist naar het kantoor van Facebook.

Facebook publiceerde vorige week nog nieuwe gegevens met betrekking tot haar groei in online video. Wereldwijd is het aantal video post per persoon gestegen met 75%. Sinds juni 2014 worden per dag op Facebook meer dan één miljard video’s bekeken.

Je kunt je afvragen waarom Facebook de video start up dan overneemt. Het is slechts een onderdeel van de puzzel. QuickFire heeft een transcoding service die het mogelijk maakt op video’s snel te uploaden op het web zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Doordat video’s sneller op het web staan kunnen gebruikers meer video’s plaatsen dan voorheen. Facebook hoopt hiermee een groter aandeel te krijgen binnen de online video markt.