Google Translate gaat binnenkort gesproken tekst direct vertalen

Vorige maand onthulde Microsoft een programma waarmee Skype direct gesproken tekst kan vertalen. Google blijft niet achter en komt binnenkort met een update voor de Google Translate app voor Android, zo stelt The New York Times.

De update moet ervoor zorgen dat gesproken tekst realtime vertaald wordt in elke gewenste taal. Zo zie je direct de vertaling op het scherm van je smartphone. Skype’s oplossing ondersteunt dit al en herkent welke taal er wordt gesproken en vertaald dit direct voor je. Google komt dus met een identieke functie in de eigen app van Google Translate.

De huidige app van Google Translate heeft al de mogelijkheid om gesproken tekst te vertalen, maar nu duurt het een tijdje voordat de tekst vertaald is. De update zorgt voor een minimale vertraging en voor betere vertalingen.

Dit zal overigens nog niet alles zijn. Volgens The Times werkt Google ook aan een vertaalservice via de camera van een smartphone. Het idee is dat je de camera op een straatbord richt en dat de app automatisch een vertaling van het bord geeft.