Dit zijn de 8 gadgets voor de slimme keuken van de toekomst

Het ‘Internet of Things‘ zorgt ervoor dat steeds meer objecten in huis met elkaar worden verbonden. We schreven onlangs al dat meer dan de helft van de Nederlanders interesse heeft in een slimme keuken. Van een pan die te bedienen is met je smartphone tot een slimme koelkast.

Daarom vonden wij het tijd om een lijstje te maken met 8 gadgets die wel eens snel hun intrede kunnen doen in onze keuken.

1. Palate Home Smart Grill

Dit is niet bepaald een standaard grill. De Palate Home Smart Grill van Palate Home bakt zo’n beetje al ons voedsel perfect. De grill wordt via een iPad app verbonden waarmee je direct kunt zien wat het gewicht is van een stuk vlees op de grill. Daarnaast neemt de grill ook de vorm en de gewenste gaarheid mee in zijn advies.

palate

2. Pantelligent Smart Frying Pan

De Pantelligent Smart Frying Pan is een gadget die je helpt om op de juiste temperatuur te koken. Daarnaast geeft de pan precies aan na hoe veel tijd het eten gaar is. Zo hoef je niet meer met een vork in je steak of vis te prikken, maar geeft de pan exact aan hoe lang het eten moet bakken bij een bepaalde temperatuur. Je kunt de informatie inzien via de bijbehorende iPhone app.

pantelligent

3. Drop Connected Kitchen Scale

De Drop Connected Kitchen Scale biedt via de bijbehorende iPad app een keuzelijst uit recepten. Bij deze recepten staat precies hoe je de schaal moet gebruiken om tot een bijzonder culinair hoogstandje te komen. Je kunt de schaal verbinden met Bluetooth en als je ingrediënten in de schaal doet wordt de hoeveelheid direct gewogen. Zo vertelt de schaal of je precies genoeg van elk ingredient gebruikt hebt. De schaal is niet alleen gericht op koken, maar ook op het bakken van taarten en cakes.

drop connected

4. LivBlends Smoothie Maker

De LivBlends Smoothie Maker is nog niet af, maar bevindt zich nog in de conceptfase. Onderstaande afbeelding is het eerste prototype. Als we LivBlends mogen geloven gaat deze smoothie maker ervoor zorgen dat alle ‘oude’ smoothie makers weggegooid kunnen worden. We zijn benieuwd!

livblends smoothie maker

5. Prep Pad van The Orange Chef

De Pred Pad kan verbonden worden met andere slimme keuken gadgets. Door de Prep Pad te verbinden met bijvoorbeeld een slimme schaal kan de Prep Pad berekenen welke voedingswaarden de producten in de schaal bevatten. De informatie wordt naar de iPad app gestuurd en je weet direct hoe veel koolhydraten en vet jouw portie bevat. Vervolgens kun je de Prep Pad verbinden met fitness trackers zodat je sportdoelen eenvoudiger kunt behalen.

prep pad

6. HAPIfork

De HAPIfork is een elektronische vork die je eetgewoonten meet. Wil je bijvoorbeeld afvallen, dan kun je eerst met de vork je eetgewoonten in kaart brengen, zodat je weet wat je moet aanpassen. Zo geeft de vork bijvoorbeeld aan hoe lang je eet, hoe veel happen je neemt en hoe veel tijd er tussen twee maaltijden zat. De informatie kun je via de bijbehorende app inzien. Eerder schreven we al over de slimme flessenhouder van HAPI. 

hapifork

7. Siemens Connected Coffee Maker

Siemens houdt zich niet echt bezig met losse keuken gadgets, maar is vooral bezig om de keuken een nieuwe dimensie te geven. Zo hebben ze meerdere apparaten voor in de keuken die allemaal via één en dezelfde app bedient kunnen worden. De Coffee Maker is er één van. Via je smartphone kun je de Coffee Maker aanzetten zodat de koffie klaarstaat als je uit bed komt.

siemens coffee maker

8. LG’s Smart Oven

De slimme oven van LG is bedienbaar via je smartphone. Zo kun je via de bijbehorende app (LG Smart Access Range) de oven instellen en aanzetten. Vervolgens kun je vergeten dat er iets in de oven staat, want wanneer de oven klaar is krijg je een alert.

range_secondary