Google gaat investeren in ruimteprogramma SpaceX

Elon Musk is de laatste weken niet uit het nieuws te slaan. Naast de Hyperloop heeft Musk ook grote plannen om Mars van internet te voorzien. Volgens The Information is Google één van de kandidaten om het SpaceX project te financieren.

Onlangs werd SpaceX gewaardeerd op 10 miljard dollar, een waarde waar Google mee akkoord gaat. Volgens een anonieme bron zal Google andere investeerders zoeken om samen het project te financieren.

Musk’s plan om een netwerk op te bouwen via satellieten is niet geheel nieuw. Eerder werkte Google aan een gelijksoortig satellietproject met Greg Wyler. Dat project is gebaseerd op een techniek waarbij satellieten via radiofrequenties communiceren. Bij het project van Musk worden de satellieten verbonden met lasersystemen.

De satellieten van SpaceX zullen slechts 750 mijl (ongeveer 1200 km) van de aarde af zweven. Gezien de gebruikelijke 22000 mijl (ongeveer 35000 km) is dit zeer dichtbij de aarde. De grootste uitdaging van het internet via satellieten zit in de snelheid en de dekking.