NU.nl toont eerste beelden van de Apple Watch app

De Apple Watch komt naar verwachting pas in maart dit jaar op de markt, maar dat weerhoudt bedrijven er niet van om alvast te beginnen aan de ontwikkeling van apps.

Nu.nl, één van Nederlands bekendste nieuwssites, is ook al druk in de weer met de ontwikkeling van een Apple Watch app. iCulture ontving vandaag de eerste beelden van de aanstaande NU.nl Apple Watch app.

De beelden geven ons een indicatie hoe nieuws geconsumeerd gaat worden via de Apple Watch. De homepagina op de Apple Watch zal ons de mogelijkheid geven om door te klikken op de laatste artikelen, het weerbericht, aandelenkoersen en andere informatie.

Op het moment dat je een artikel lange tijd hebt openstaan geeft de app automatisch meer informatie, zoals het delen van een artikel op social media kanalen of om het artikel te lezen via een iPhone.

In gesprek met iCulture vertelt Jorik Dopmeijer, productmanager bij NU.nl, dat de app ontworpen is door UNITiD. “Net als bij de iPhone en iPad wilt NU.nl vanaf het eerste moment het scherm ondersteunen”, zo geeft Dopmeijer aan. Samen met het UNITiD zijn zij aan de slag gegaan om een goed concept neer te zetten.

NU.nl-Apple-Watch-longlook

NU.nl laat aan iCulture weten bezig te zijn met twee verschillende versies van de app; een witte en een zwarte app. De witte app is volledig in lijn met de vertrouwde huisstijl van NU.nl en de zwarte variant komt meer overeen met het design van de Apple Watch zelf.

Een app voor de Apple Watch wordt overigens niet geïnstalleerd op het apparaat zelf, maar zal via de iPhone draadloos van informatie worden voorzien. Hierdoor kun je de Apple Watch app’s niet gebruiken zonder een iPhone in de buurt te hebben. Apple heeft laten weten zelfstandige apps later dit jaar mogelijk te maken.