Coinbase krijgt vergunning om bitcoinbeurs te openen

Coinbase heeft onthuld dat zij de eerste gereguleerde bitcoinbeurs in de Verenigde Staten zullen openen. De bank wist vorige week nog de New York Stock Exchange te strikken als investeerder en haalde daarmee 75 miljoen dollar op.

Het bedrijf heeft als eerste bitcoinbank een beursvergunning gekregen en zegt goedkeuring voor de beurs te hebben in de helft van de Staten. Onder de 24 Staten die de beurs goedkeurden bevinden zich ook New York en Californië.

Vooralsnog mogen zij hun diensten alleen aanbieden aan inwoners die staan ingeschreven in de Staten die de beurs hebben goedgekeurd, maar Coinbase is druk bezig om het werkveld uit te breiden.

De bank zal 25 cent commissie rekenen over een transactie, maar biedt de eerste twee maanden haar diensten gratis aan om de beurs op gang te krijgen. Het bedrijf biedt met de beurs een veilige optie om te handelen in bitoins.

Coinbase biedt haar diensten al langer aan in 19 andere landen en is vijf maanden bezig geweest om een licentie in de VS te krijgen. Omdat de wettigheid van de bitcoin in de VS lange tijd onduidelijk was, is dit bijzonder nieuws.

De bitcoin werd na zijn intrede een populair betaalmiddel in het criminele circuit. Echter door diverse schandalen is de waarde van de bitcoin flink gedaald. De huidige waarde van de bitcoin staat op 263 dollar. Ter vergelijking: in 2013 haalde de virtuele munt nog een waarde van boven de 1.000 dollar.