Glow: oordoppen geven licht op de maat van je muziek

Glow belooft de eerste ‘smart headphones’, mét laserlicht. Binnen twaalf uur bereikte Glow het doel van $100,000 op Kickstarter. Een week later is er ruim $280,000 opgehaald. Dan kan het niet anders dan dat het een veelbelovend product is. En hoe meer geld er wordt ingezameld, hoe meer functies de oortelefoons krijgen.

Behalve dat de oortelefoontjes rood, blauw of groen licht geven, reageert het licht ook nog eens op de maat van je muziek. Of op je bewegingen. En als er nog meer geld wordt opgehaald, dan kan het zomaar zijn dat het reageert op je hartslag. De oortjes zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee je je muziek regelt, de telefoon opneemt, maar waarmee je ook verschillende apps bedient als Spotify, Netflix en Instagram. Glow is compleet geoptimaliseerd voor Android. Op de iPhone werkt het licht en de afstandsbediening voor de muziek. Andere functies komen er bij wanneer er genoeg geld wordt ingezameld.

In terms of existing products, ours is designed to be on par with the likes of Shure SE215 and far exceed what you would get out of a pair of Beat Tour earbuds.

Om de oortelefoons in de markt te zetten, is $100,000 nodig. Daarboven hebben de makers een aantal doelen gesteld waar ze aan gaan werken als er meer geld binnen komt:

  • $300,000: Alle oordopjes komen met een doosje waarin je de oortjes handig opbergt
  • $500,000: Compleet geoptimaliseerd met de iPhone
  • $750,000: Het licht reageert op je bewegingen
  • $1,000,000: De oordopjes komen met een heart rate monitor zodat het licht op je hartslag kan reageren

glow oortelefoon

Glow werkt samen met Google, Android, Corning en Knowles om het product te perfectioneren. Zo kun je met de afstandsbediening ‘Google Now’ activeren en je telefoon controleren met je stem. Ook gebruik je de afstandsbediening om foto’s te maken. De kabel is iets langer dan 90 centimeter.

Our negative profile design is carefully crafted to ensure a comfortable fit that will stay in your ear when running. Our product is water resistant and can handle sweat and rain just fine.

De oortjes werken met een oplaadbare batterij. Wanneer de batterij helemaal is opgeladen, luister je acht uur lang naar muziek met lichtgevende oortelefoons. Als de batterij leeg is, werken de afstandsbediening en de verlichting niet meer. Wel kun je nog naar muziek luisteren. Je laadt de oortelefoontjes op met een Micro USB en er wordt beloofd dat de oortjes na ongeveer een half uur weer helemaal opgeladen zijn.

Glow oortelefoon

Als je nu voor $149 (€131,23) het project ondersteunt, krijg je één paar oordoppen opgestuurd. Hoe meer geld je aan Glow geeft, hoe meer je krijgt. Vanaf $4,000 krijg je drie paar oortelefoontjes, 2x toegang en onderdak (drie nachten) voor Electric Daisy Carnival 2015 in Las Vegas.

Het product moet in juli 2015 klaar zijn voor verkoop en verzending. De Kickstarter campagne loopt nog tot 13 maart 2015. Om het project te ondersteunen ga je naar Kickstarter. Voor meer informatie kijk je op de website van Glow.