Deze paraplu kun je nooit vergeten omdat hij verbinding maakt met je smartphone

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: Het regent, je neemt een paraplu mee op pad, doet ergens een hapje of een drankje en vergeet uiteindelijk bij het weggaan je paraplu weer mee te nemen. Zo wisselen jaarlijks honderden paraplus van eigenaar omdat ze ergens in de garderobe of onder een tafel blijven liggen. 

Een oplossing is nabij: Binnenkort kun je ook je paraplu gewoon verbinden met je smartphone, zodat het accessoire continu gemontord wordt. Verwijder je jezelf meer dan 9 meter uit de buurt van deze paraplu? Dan geeft je mobiel automatisch een waarschuwingssignaal dat je je paraplu ergens laat liggen.

De Davek Alert Umbrella maakt via bluetooth verbinding met je iPhone of Android toestel, met een bijbehorende app kun je ook het actuele weerbericht checken. De batterij in de paraplu gaat 1-2 jaar mee, en hij is in een blauwe of zwarte versie te koop.

Het is de bedoeling dat deze smart paraplu vanaf september dit jaar verkocht wordt, mits de bijbehorende crowdfunding campagne succesvol blijkt.