Appie-app van Albert Heijn beschikbaar voor Android Wear smartwatch

Boodschappenlijstjes uit de Appie-app van Albert Heijn kunnen voortaan afgevinkt worden via een Android Wear smartwatch. Het bedrijf heeft vandaag een update aangekondigd, waarmee de app beschikbaar zal komen voor Android Wear.

De Appie-app werd in 2009 gelanceerd voor smartphones en is sinds die tijd ruim 3,5 miljoen keer gedownload. Echter dienen gebruikers tijdens het winkelen de smartphone bij de hand te houden, waardoor zij nog maar één hand overhouden voor het dragen van een boodschappenmandje en het pakken van de juiste producten.

Om dit probleem op te lossen, heeft Albert Heijn de app beschikbaar gesteld voor Android Wear smartwatches. Volgens het bedrijf zijn consumenten op deze manier in staat om ‘handsfree’ boodschappen te doen. Aangezien de app een update is van de Android-app, is het mogelijk om de apps met elkaar te synchroniseren.

appie smartwatch

Op het moment dat gebruikers in de buurt van een Albert Heijn-filiaal komen, krijgen zij direct een pushmelding op de smartwatch. Gebruikers kunnen daarna het boodschappenlijstje openen op de smartwatch, waarna zij de boodschappen via de smartwatch kunnen afvinken. Uiteraard worden de boodschappen automatisch op de juiste loopvolgorde gezet, waardoor je niet steeds hoeft te scrollen.

Vooralsnog is de app alleen beschikbaar voor smartwatches die draaien op Android Wear. Over een eventuele app voor de aanstaande Apple Watch is nog niets bekend.