Android Wear krijgt grote update, werkt nu ook met WiFi

Android Wear krijgt vandaag een nieuwe update, meteen de grootste tot nu toe. Google laat ons kennismaken met een aantal nieuwe features, waardoor je je smartwatch anders gaat gebruiken.

De feature waar je het meeste lol mee gaat hebben is waarschijnlijk het tekenen van emoji’s. Als je even snel wilt reageren op iemand, dan is dit de meest snelle manier. Je kan zelf een emoji tekenen. Vervolgens doet Android Wear zijn best om het figuurtje te herkennen en het te veranderen in een echte emoji.

Je moest tot nu toe altijd je telefoon in de buurt houden als je gebruik wilde maken van je smartwatch. Google gaat daar verandering in brengen. Android Wear ondersteunt na de update namelijk WiFi. Je kan dus gerust buiten het Bluetooth-bereik van je telefoon zijn en nog steeds berichten ontvangen, zolang beide apparaten maar over internet beschikken. De connectie wordt dan tot stand gebracht via Google’s cloud-netwerk. Daarnaast zoekt je smartwatch toegankelijke WiFi-spots voor je op en maakt ‘ie automatisch verbinding.

De twee andere updates hebben voornamelijk te maken met wat je op het scherm van je smartwatch ziet. Zo is er nu de ‘low-power’ mode voor het scherm. Als je je slimme horloge niet actief gebruikt, dan verandert het scherm van helderheid en wordt de interface zwart-wit. Hierdoor wordt er minder data verbruikt en houdt je accu het langer vol. Ook is het met de nieuwe update mogelijk om het horloge te bedienen met polsbewegingen. Zo kan je naar een ander scherm springen door je pols een slag te draaien.

De eerste smartwatch die standaard op deze nieuwe versie gaat draaien is de LG Urbane. De overige Android Wear-horloges zijn de komende weken aan de beurt.