MINI komt met Augmented Vision: slimme bril voor in je auto

MINI komt met Augmented Vision: augmented reality voor achter het stuur. Denk Google Glass, maar dan voor in de auto.

Veel autofabrikanten richten zich op de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, maar MINI-eigenaar BMW wil autorijden juist zo leuk en veilig mogelijk maken. Augmented Vision is een eerste stap. Deze bril zorgt ervoor dat je zonder om te kijken op de hoogte bent van je navigatie, maar laat je ook door je auto heen kijken. De auto zit namelijk vol camera’s, zodat je met je bril bijvoorbeeld kunt zien of je je velgen niet stuk rijdt op de stoeprand.

Het mooie van het systeem is dat het samenwerkt met de bestaande connected car-systemen van MINI. Je hoeft je auto dus niet te laten verbouwen om het te kunnen gebruiken. De bril is voorzien van WiFi, bluetooth, GPS en een Qualcomm-processor en draait op Android. Zo kun je er bijvoorbeeld ook muziek mee afspelen en berichtjes sturen.

BMW en MINI benadrukken dat Augmented Vision nog lang niet af is, dus het kan nog wel even duren voor je zelf met deze bril in de auto kunt stappen, maar het idee is zeer veelbelovend.