United Airlines weigert onderzoeker die dreigt met vliegtuig-hack

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt tweeten als je net in het vliegtuig stapt. Een daarvan is dat je het vliegtuig gaat hacken. Beveiligingsonderzoeker Chris Roberts heeft zijn lesje wel geleerd.

Twee weken terug deed Roberts zijn verhaal over het hacken van vliegtuigsystemen bij Fox News. Hij is dan ook gefrustreerd dat vliegmaatschappijen nog steeds geen actie hebben ondernomen en probeerde ze alsnog zover te krijgen met onderstaande tweet.

Roberts zal voortaan echter wel beter nadenken voordat hij een tweet de wereld instuurt. Zijn bericht was grappig bedoeld, maar de FBI kon er niet om lachen en pakte Roberts op toen het toestel geland was. Hij werd vier uur vastgehouden, maar daar bleef het niet bij.

De beste man wilde doorreizen om de RSA-conferentie in San Francisco bij te wonen, maar United Airlines weigerde hem aan boord te laten. Uiteindelijk bood een andere maatschappij hem een ticket aan en is ‘ie toch nog op zijn bestemming aangekomen, maar we hoeven je niet te vertellen dat Roberts de nodige vertraging opliep.