Video: Apple Watch heeft 70 seconden nodig om op te starten

Het afgelopen weekend verscheen er een nieuwe video van een demo-model van de Apple Watch op YouTube. Hierin zien we hoe lang het duurt voordat het horloge is opgestart. Klein tipje van de sluier: echt vrolijk word je er niet van.

Het duurt om precies te zijn 70 seconden voordat de Apple Watch helemaal is opgestart en de klok aan je laat zien. Vervolgens probeert de gebruiker de Weer-app op te starten, maar deze applicatie loopt meteen vast. Opvallend, omdat andere Apple-producten doorgaans een stuk sneller opstarten.

Waarschijnlijk hebben meerdere factoren een negatief effect op de opstarttijd van het slimme horloge. Laten we eerlijk zijn: het gaat hier om een demo-model. Natuurlijk is het horloge van binnen bijna hetzelfde als het originele model, maar de software verschilt behoorlijk. Dit zou dus een van de oorzaken kunnen zijn voor het trage opstarten.

Het is daarnaast natuurlijk maar de vraag of de opstarttijd ook echt een probleem gaat zijn voor gebruikers, aangezien je hem -net als met een iPhone- bijna nooit helemaal uit zet.