Google gaat markt opschudden: vandaag lancering eigen mobiele netwerk

Google werkt al even aan de lancering van een mobiel netwerk, maar we hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten op officieel nieuws.

Volgens de Wall Street Journal is Google namelijk van plan om de dienst vandaag te presenteren in de Verenigde Staten. Google rolt het aanbod namelijk eerst uit in zijn thuisland, waarna later mogelijk andere landen volgen. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben dus nog even de tijd om zich voor te bereiden op de komst van de Amerikanen.

De zoekgigant kiest er niet voor een eigen netwerk van masten op te bouwen, maar maakt gebruik van het netwerk van Sprint en T-Mobile Amerika. Je Nexus 6 (andere toestellen worden nog niet toegelaten) kiest zelf welke van de twee het beste signaal geeft, zodat je in theorie altijd goed bereik hebt.

Dat is niet de enige vernieuwing die Google biedt, want het bedrijf laat je alleen betalen voor de data die je daadwerkelijk verbruikt. Je zit dus niet vast aan een vooraf bepaalde databundel. Verder zorgt Google ervoor dat je automatisch belt of internet via WiFi, zodra er ergens draadloos internet beschikbaar is.