Oculus Rift-app bootst een noodlanding met het vliegtuig na

Je hebt jezelf er vast wel eens op betrapt terwijl je in het vliegtuig zat: tijdens de instructies doe je nog even je ogen dicht of je bent nog muziek aan het luisteren.

Je bent niet de enige, maar het is toch best handig om te weten wat je nu precies moet doen als je in een noodsituatie terecht komt. De makers van de app Emergency Water Landing VR dachten daar ook zo over. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor de Oculus Rift en bootst een noodlanding op het water na. De virtual reality-bril zorgt ervoor dat de noodsituatie levensecht lijkt. Daarnaast bepalen je handelingen ook nog eens of je de situatie wel of niet overleeft.

Het is nog maar de vraag of de toepassing ook echt gebruikt gaat worden in de toekomst. Passagiers kunnen namelijk flink bang worden en sommige zullen zelfs overwegen om van boord te stappen. Dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten als piloot. De toepassing zou bijvoorbeeld wel gebruikt kunnen worden tijdens vliegangst-cursussen. Mensen met vliegangst zouden zich hierdoor beter voorbereid voelen en met een geruster hart het vliegtuig in stappen.