Android- en iOS-apps binnenkort sneller om te zetten naar Windows

Microsoft gaat de boel behoorlijk opschudden met Windows 10. We schreven al over de gloednieuwe browser, maar het bedrijf maakte ook bekend dat Android- en iOS-apps straks snel en eenvoudig om te zetten zijn naar het nieuwe besturingssysteem. Zo wil Microsoft ervoor zorgen dat Windows 10 een inhaalslag kan maken op het gebied van apps.

Microsoft-directeur Satya Nadella maakte het belangrijke nieuws woensdag bekend tijdens Build 2015. Tot nu toe moesten ontwikkelaars een compleet nieuwe app bouwen voor Windows 10 of Windows Phone. Vanwege Microsoft’s geringe marktaandeel op de smartphonemarkt verschenen van veel apps dan ook geen Windows Phone-versie. Microsoft belooft nu dat bestaande apps voor iOS en Android na een paar kleine aanpassingen meteen op Windows 10 draaien, waardoor het voor ontwikkelaars alsnog interessant is om een Windows-app uit te brengen.

Nadella ziet Windows 10 als een mijlpaal voor het besturingssysteem, maar tegelijkertijd ook als nieuw begin. Windows 10 is een gratis update voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8, dus Microsoft hoopt in uiterlijk drie jaar een miljard mensen te laten overstappen.