Apple gaat klimaatneutraal: Cook wil alleen energie uit hernieuwbare bronnen

Apple gaat groen en niet zo’n beetje ook. CEO Tim Cook wil er namelijk voor zorgen dat het hele bedrijf gaat draaien op hernieuwbare energie. Het zal waarschijnlijk jaren duren voor het zover is, maar Cook weet wat hem te doen staat.

Apple haalt nu al 87 procent van de elektriciteit voor zijn winkels, kantoren en datacenters uit hernieuwbare bronnen. De producenten die voor Apple werken gebruiken echter zestig keer zoveel stroom als de eigen faciliteiten van de techgigant, dus juist op dat gebied wil Cook een belangrijke slag slaan. “We willen wereldwijd voor de volle honderd procent gebruik maken van hernieuwbare energie. Daar zullen we jaren voor nodig hebben, maar we nemen onze verantwoordelijkheid”, aldus de grote baas van Apple.

Apple kreeg in het verleden veel kritiek op de werkwijze van zijn (voornamelijk) Chinese producenten. Twee leveranciers zouden bijvoorbeeld giftige stoffen gedumpt hebben. Om wat goodwill te kweken investeert Apple daarom in Chinese bossen, waarbij het samenwerkt met het World Wildlife Fund. Verder is het de bedoeling dat er meerdere velden vol zonnepanelen worden aangelegd.