Weet jij eigenlijk wat een smart home is?

Je koopt de verlichting van Philips Hue, streamt muziek via Spotify, hebt je thermostaat vervangen door een Nest en kijkt televisie op een Smart TV. Heb je dan een smart home? Je zou denken van wel, maar de werkelijkheid blijkt anders.

Want als we even heel direct zijn: wie weet er eigenlijk wat een smart home is? Je kunt meerdere slimme apparaten in huis halen, maar gaat dat je leven uiteindelijk echt veranderen? Waarschijnlijk niet. Dat gebeurt pas als je ervoor zorgt dat alle apparaten ook onderling met elkaar kunnen communiceren. Het begint vaak met een smartphone of tablet, die in een connected home gebruikt kunnen worden om allerlei apparatuur op afstand te bedienen, maar als je wilt, dan kan het nog een stuk slimmer.

Speciaal voor mensen die alleen een slimme thermostaat of Smart TV niet voldoende vinden is er nu digitalSTROM, dat onder andere wordt aangeboden door Pracht Elektronica. Hierop kun je traditionele én slimme apparaten aansluiten, zodat je smart home ervoor zorgt dat je leven daadwerkelijk gemakkelijker en comfortabeler wordt. Wat er allemaal mogelijk is? Hoe handig is het dat de verlichting aan gaat, zodra je na zonsondergang een kamer binnen stapt? En hoeveel kun je besparen als de verwarming vanzelf uit gaat, zodra je de voordeur achter je dicht trekt? Of start je favoriete muziek met één druk op de knop, inclusief bijpassende lichtscènes.

In tegenstelling tot andere bekabelde systemen in bestaande gebouwen heeft digitalSTROM geen renovatie nodig om het systeem te integreren. Daarbij het is zeer betrouwbaar en flexibel. “Of het nu een Miele wasmachine, verlichting van Philips Hue of een SONOS-systeem is, het moet op een intelligente manier met elkaar kunnen communiceren. Pas dan kun je spreken van een smart home. DigitalSTROM levert de infrastructuur voor al deze apparaten”, aldus Rick Lancel van Pracht Electronica.