Is dit de doorbraak? Audi maakt benzine zonder fossiele brandstoffen

Dat olie ooit op raakt weten we inmiddels wel zeker. Maar hoe gaan we ervoor zorgen dat we ook zonder olie van A naar B kunnen rijden in onze auto’s?

We hebben de afgelopen jaren allerlei initiatieven voorbij zien komen. Sommige slaan aan, andere niet, maar de drijfveer is hetzelfde: minder afhankelijk worden van olie. Of dat nu is met een elektrische auto of motoren die werken op wind, zon of water. Dat is voor de meeste mensen nog altijd een ver van hun bed show, want vooralsnog is er nog gewoon Euro 95 te krijgen aan de pomp en rijdt de huidige generatie auto’s nog prima.

Audi heeft er daarom bewust voor gekozen om zich niet alleen te focussen op compleet nieuwe brandstoffen, die ervoor zorgen dat iedereen straks een nieuwe auto moet aanschaffen. In plaats daarvan hebben ze een nieuwe manier gevonden om benzine te maken, zonder daarbij fossiele brandstoffen te gebruiken. De Duitsers staan nog aan het begin van de ontwikkeling van de synthetische benzine, maar het is de bedoeling dat ze straks genoeg hebben aan water, waterstof, CO2 en zonlicht om jouw auto te laten rijden.

De Duitse fabrikant heeft de benzine nog niet getest buiten het laboratorium, maar het is de bedoeling dat de brandstof binnenkort daadwerkelijk gebruikt wordt in verbrandingsmotoren. Het zal echter nog wel even duren voor Audi’s nieuwe benzine aan de pomp te krijgen is.