Zo leer je eenvoudig een nieuwe taal tijdens je eindeloze chatsessies

Het kost vaak veel tijd om een nieuwe taal te leren, maar hoe handig zou het zijn als je tijdens je vakantie vloeiend Frans, Italiaans of Spaans zou spreken? MIT hoopt het leerproces een stuk eenvoudiger te maken door het te integreren in iets wat je elke dag doet: chatten.

Het team van MIT ontwikkelde daarom een plugin voor Google Chat, die je tijdens het chatten allerlei tests voorschotelt. Op die manier moet je volgens de ontwikkelaars van WaitChatter gemiddeld vier woorden per dag kunnen leren. Maar hoe meer je chat, hoe meer woorden er voorbij komen en hoe specifieker de tests worden. WaitChatter houdt er namelijk rekening mee waar je over praat. Het is dus opeens een stuk beter goed te praten dat je ontzettend lange gesprekken voert met familie, vrienden en collega’s.

De ontwikkeling van WaitChatter begon nadat student Carrie Cai in de gaten kreeg hoeveel tijd ze verspilde, omdat ze constant moest wachten op de berichten van haar chatpartners. Ze wilde deze minuten alsnog zinvol invullen en ging daarom met haar team aan de slag. Ze kozen er bewust voor om WaitChatter te integreren in Google Chat, omdat het zo direct onderdeel is van een applicatie die al door veel mensen gebruikt wordt.

Mocht je WaitChatter willen proberen, dan kun je de plugin voor Google Chat hier downloaden.