Chinese fabrikant introduceert goedkope Virtual Reality-headset

Virtual Reality-headsets worden steeds populairder en steeds meer bedrijven proberen daar hun voordeel mee te doen. Zo ook het Chinese bedrijf SnailVR. Zij komen namelijk met een goedkopere look a like van de Samsung Galaxy Gear VR.

De SVR Glass, zoals de headset wordt genoemd, kost maar een fractie van de prijs die Samsung voor zijn set vraagt: 50 dollar. Daarnaast ondersteunt de SVR Glass meerdere mobiele toestellen, want je kunt ‘m gebruiken met elke smartphone die een display heeft tussen de 4,7 en 6 inch. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen is de SVR-app downloaden en je smartphone in de headset schuiven.

De SVR Glass geeft gebruikers een kijkhoek van 96 graden, maar de kwaliteit van je beeld hangt af van je smartphone. Ook als je bijziend bent hoef je je geen zorgen te maken. De lens van de headset kan dan namelijk worden bijgesteld. De SVR Glass ziet er misschien niet zo gelikt uit als de Galaxy Gear VR, maar dankzij de scherpe prijs en de vele mogelijkheden kan het zeker een interessante optie zijn voor mensen die eens willen ervaren hoe dergelijke headsets werken.