Transavia test virtual reality tijdens vluchten, geeft virtuele rondleiding door cockpit

Dat virtual reality-brillen in een korte tijd enorm populair zijn geworden, hebben we wel gemerkt. De laatste tijd zien we steeds vaker hoe de brillen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Ook vliegtuigmaatschappijen maken steeds vaker gebruik van de technologie.

Luchtvaartmaatschappij Transavia is er een van. De maatschappij is namelijk begonnen met het testen van virtual reality-brillen. Waar andere maatschappijen deze brillen vooral willen gebruiken bij het voorlichten van mensen met vliegangst, wil Transavia zijn passagiers juist entertainen.

Zo konden passagiers vorige week al de Oculus Rift proberen tijdens een vlucht van Amsterdam naar Barcelona. Dankzij de bril leek het voor de passagiers alsof ze in een bioscoopzaal zaten en konden ze een film kijken. Voor passagiers die altijd al nieuwsgierig zijn geweest naar de cockpit van het toestel was er een virtuele rondleiding beschikbaar.

Transavia hoopt dat passagiers volgend jaar kunnen genieten van een virtueel avontuur tijdens hun vlucht, want dan is ook de definitieve versie van de Oculus Rift verkrijgbaar.