‘Nieuwe Nintendo NX draait op Android’

De kans is groot dat de nieuwe console van Nintendo, de Nintendo NX, gaat draaien op Android. Het bedrijf maakte eerder al bekend aan een nieuwe console te werken, maar liet verdere details achterwege.

Het Japanse Nikkei meldt op basis van anonieme bronnen dat de console hoogstwaarschijnlijk op het besturingssysteem van Google gaat draaien. Afgelopen maand liet Nintendo weten dat details over de nieuwe console pas in 2016 onthuld zouden worden. Toch liet het bedrijf alvast weten dat de Nintendo NX niet gebaseerd zou zijn op voorgaande consoles. Consumenten kunnen dus een totaal nieuw concept verwachten van het bedrijf, dat eerder de vernieuwende Wii lanceerde.

Volgens anonieme bronnen zou Nintendo flink aan het sleutelen zijn aan het besturingssysteem. Bedrijven kunnen het besturingssysteem namelijk gratis afnemen bij Google en het helemaal aanpassen naar hun wensen. Eerder dit jaar liet Nintendo al weten ook games voor mobiele apparaten te gaan maken. Hierdoor zouden spelontwikkelaars meer vrijheid krijgen bij het maken van games. Of de keuze voor Android hier iets mee te maken heeft, is nog niet duidelijk.