Microsoft WiFi laat je verbinding maken met 10 miljoen hotspots over de hele wereld

Microsoft zit midden in de lancering van de nieuwe dienst Microsoft WiFi. Het gaat hier in principe om de oude Skype WiFi-dienst, maar het softwarebedrijf heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Gebruikers konden via Skype WiFi verbinding maken met lokale hotspots en hiervoor met hun Skype-krediet. Gebruikers zaten niet vast aan een datalimiet en betaalden alleen voor de tijd dat ze echt verbonden waren met internet. Het nieuwe Microsoft WiFi lijkt erg op de voorgaande dienst. Microsoft WiFi wordt daarentegen ook beschikbaar gemaakt voor Office 365 Enterprise-abonnees. De dienst zal op deze manier aantrekkelijker zijn voor zakelijke gebruikers.

Daarnaast hoeven gebruikers niet meer te betalen met hun Skype-krediet. Het ziet er naar uit dat Microsoft gaat werken met abonnementen, maar gebruikers zouden ook direct kunnen betalen via de Windows Store. Een derde optie zou zijn dat het bedrag meteen wordt toegevoegd aan je mobiele abonnementskosten. Microsoft heeft nog niets officieel bevestigd. Toch laat het bedrijf weten dat de dienst veel meer hotspots gaat aanbieden. De oude dienst bood klanten meer dan 2 miljoen hotspots aan over de hele wereld, maar de nieuwe dienst maakt daar 10 miljoen van.

De service is beschikbaar voor alle Windows-apparaten, zoals computers met Windows 7 en 8. Windows 10-gebruikers krijgen de applicatie voorgeïnstalleerd. Ook iOS- en Android-users kunnen straks gebruik maken van de dienst.