DJI’s drone is zelf in staat om objecten te ontwijken

Het zal je maar gebeuren: je hebt net 1000 euro in een fraaie drone geïnvesteerd, maar al tijdens je eerste vlucht vlieg je ‘m kapot tegen een boom. DJI’s Matrice 100 gaat ervoor zorgen dat dit scenario nooit meer werkelijkheid wordt.

De Matrice 100 is namelijk een drone met een zogeheten Guidance system: vijf sensoren die ervoor zorgen dat de drone stabiel blijft vliegen. Daarnaast helpt dit systeem je om uit de buurt te blijven van obstakels, zelfs als je op hoge snelheid rondvliegt. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend, maar welke vrijwilliger durft het aan om dit te testen? De DJI-drone kost je namelijk 3.599 euro als je kiest voor de variant voor ontwikkelaars, die nog niet helemaal af is.

De Matrice 100 is niet alleen op technologisch gebied erg geavanceerd. De drone is ook erg licht, zodat je er zo’n veertig minuten mee kunt vliegen. Het is aan de ontwikkelaars om ermee aan de slag te gaan en te ontdekken of alles naar behoren werkt. Zij krijgen ook toestemming om eigen software te ontwikkelen voor de drone, dus wie weet zien we de komende tijd nog meer interessante, nieuwe toepassingen.