Het perfecte idee voor een startup? Check dan eerst deze mislukte bedrijven

Denk je dat je een geweldig idee hebt en het helemaal gaat maken met je startup? Kijk dan eerst even op Autopsy.io. Hier lees je namelijk welke ideeën grandioos mislukt zijn, zodat jij niet in de zelfde valkuilen trapt.

De website is opgericht door Niral Patel, die er vooral mee hoopt te voorkomen dat startups bij voorbaat gedoemd zijn om te mislukken. Je vindt er geen uitgebreide verhalen of statistieken, maar simpelweg een lijst met mislukte bedrijven. Daarnaast lees je wat het bedrijf deed, waar het mis is gegaan en kun je verder checken wat er mis is gegaan via de link naar een nieuwsbericht over de startup.

Autopsy.io ging afgelopen vrijdag live, maar is inmiddels al bezocht door meer dan 40.000 bezoekers. De lijst met bedrijven wordt daarnaast langer en langer, dus het wordt steeds interessanter om eens een kijkje te nemen. “We willen het positief houden: onze website is bedoeld om iets van te leren. Hopelijk herkennen mensen patronen. Je ziet vaak tips voorbij komen voor de tien dingen die je nodig hebt om te slagen. Wij willen je laten zien welke dingen je vooral niet moet doen”, aldus Patel tegenover Business Insider.

“Wat me nog het meest verbaast is dat er enorm veel bedrijven aan producten werken, waar duidelijk niemand op zit te wachten. ‘Paste niet bij de vraag van de markt’ is dan de reden voor het faillissement. Ik kan daar niet bij, want voor je iets op de markt brengt, check je toch of er mensen zijn die het van je willen kopen?”