Samsung introduceert raam met ingebouwd OLED-scherm

Samsung presenteerde vandaag een spiegel en een doorzichtige ruit met een ingebouwd OLED-scherm. Beide displays waren te zien in Hong Kong en Samsung heeft naar verluid grote plannen met de displays.

Dankzij een camera kan de ruit of spiegel de gebaren en gezichtsuitdrukkingen van degene die ervoor staat herkennen. Volgens Samsung heeft de ruit met ingebouwde OLED een groter contrast en scherper beeld dan de LCD’s die op dit moment beschikbaar zijn. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat deze techniek volledig is ontwikkeld, maar veelbelovend is het zeker.

Op dit moment gebruikt het bedrijf de spiegel en ruit om reclames op voorbij te laten komen. Maar als het aan Samsung ligt moet daar in de toekomst verandering in komen. Zo zou de spiegel met het ingebouwde OLED-scherm gebruikt kunnen worden als een virtuele paskamer. Het bedrijf wil de displays namelijk uitrusten met de RealSense-technologie van Intel. Klanten zouden de spiegel bijvoorbeeld kunnen gebruiken om te zien hoe een bepaald kledingstuk ze zou staan.