Twitter roept hulp gebruikers in om platform op te schonen

Twitter is niet alleen het domein van zijn gebruikers, maar wordt steeds vaker misbruikt door irritante spammers. Het sociale medium heeft daar zelf nog geen oplossing voor, maar hoopt dat zijn gebruikers de helpende hand willen bieden.

Twitter-gebruikers kunnen voortaan lijsten aanmaken en delen met gebruikers die ze geblokkeerd hebben. Het kan in dit geval gaan om irritante spammers, maar ook om accounts die gebruikt worden om mensen te bedreigen. Op die manier moet het eenvoudiger worden om in korte tijd veel accounts op de zwarte lijst te zetten, zodat ze vervolgens van Twitter geschopt kunnen worden.

Twitter werkt ook zelf aan nieuwe algoritmes die ervoor moeten zorgen dat het platform vrij blijft van vervuiling. Onlangs werd bijvoorbeeld al het Quality Filter geïntroduceerd, zodat geverifieerde gebruikers minder vervelende tweets te zien krijgen. De ‘normale’ Twitter-gebruiker heeft daar echter weinig aan en zal nog moeten wachten tot een dergelijk filter voor het hele sociale medium beschikbaar komt.