BBC iPlayer kiest je favoriete programma op basis van je gedachten

De BBC werkt aan een bijzonder experiment, waarbij het mogelijk is om een TV-programma te selecteren door er simpelweg aan te denken. De BBC iPlayer met Mind Control TV kijkt namelijk naar je hersengolven.

De BBC werkt samen met ontwikkelaar This Place aan een eerste prototype van de dienst, waar een kleine, goedkope headset voor gebruikt wordt. Deze headset gebruikt twee sensoren: een op je voorhoofd en een bij je oor, zodat de benodigde signalen gemeten kunnen worden. Als jij je vervolgens op een bepaald programma concentreert, dan kan de BBC iPlayer hieruit opmaken wat je precies wilt kijken.

De technologie wordt op dit moment op kleine schaal getest door eigen medewerkers van de BBC, die beschikken over een experimentele versie van de iPlayer-app. Hierin komen de TV-programma’s in setjes van vijf voorbij. Als jouw favoriete programma in beeld is, hoef jij je alleen nog maar te concentreren om het afspelen te laten beginnen. Het is nog onduidelijk of de BBC van plan is de techniek daadwerkelijk uit te rollen voor gebruikers, maar interessant is het zeker.