Nokia-baas bevestigt: in 2016 maken we weer smartphones

Nokia was ooit de grootste telefoonfabrikant ter wereld, maar het Finse telecomimperium stortte in toen Apple en Google de markt betraden. Na de overname door Microsoft verdween Nokia zelfs helemaal van het toneel, maar 2016 moet het jaar van een de comeback worden.

Nokia-baas Rajeev Suri heeft dat vandaag bevestigd tegenover Manager Magazin. De geruchten deden al langer de ronde, maar werden tot nu toe nog niet bevestigd door het Nokia-kamp “We zoeken op dit moment nog naar geschikte partners. Wij willen de smartphones graag ontwerpen, terwijl een andere partij ze onder onze naam produceert”, aldus Suri in het Duitse blad. Nokia werkte eerder in dezelfde constructie samen met Foxconn, dat de Nokia N1-tablet produceert.

De verkoop van de telefonietak heeft Nokia overigens geen windeieren gelegd. De verkopen daalden al jaren, maar de Finnen slaagden er toch nog in om 7,2 miljard dollar los te peuteren bij Microsoft. Zij moeten dat bedrag waarschijnlijk volledig afschrijven, omdat het Microsoft nog niet gelukt is om meer dan drie procent marktaandeel te veroveren.