Messenger-app Jott enorm populair onder tieners: 1 miljoen downloads in 3 maanden

Messenger-apps zijn er al genoeg zou je denken, maar toch doet de nieuwe applicatie Jott het enorm goed. De applicatie kwam drie maanden geleden op de markt en is inmiddels al een miljoen keer geïnstalleerd. Daarnaast heeft de app op dit moment 500.000 maandelijkse gebruikers.

CEO en co-founder Jared Allgood kwam erachter dat 31 procent van de Amerikaanse tieners op school niet de mogelijkheid heeft om sms’jes te versturen. Veel studenten die geen beschikking hebben over een mobiele telefoon voelen zich dan ook buitengesloten. Volgens Allgood is er een grote groep leerlingen die gebruik maakt van een iPod of iPad, waardoor ze geen 3G-verbinding hebben. Daarnaast geven veel openbare scholen leerlingen geen toegang tot een wifi-netwerk. Deze leerlingen hebben dus niets aan hun device wanneer ze op school zijn.

Jott is daarom de perfecte oplossing, want deze app creëert een gesloten netwerk via bluetooth en de WiFi-zenders van de apparaten. Zo kunnen de gebruikers berichten, stickers, screenshots en foto’s naar elkaar verzenden. De app is ook beter beveiligd dan andere populaire messenger-apps. Jott-users moeten namelijk hun echte naam en geboortedatum doorgeven als ze verbinding willen maken met een schoolnetwerk. De makers van Jott zien nog meer mogelijkheden: de app zou bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden in noodgevallen, omdat Jott geen mobiel netwerk nodig heeft.