Google-topman: ‘We zijn niet bang voor video’s op Facebook’

Facebook-video’s winnen in rap tempo aan populariteit, maar YouTube blijft vooralsnog het populairste videoplatform. Om marktleider te blijven zal het de opmars van Facebook echter snel moeten stoppen.

Facebook presteert namelijk al beter als het aankomt op groei en interacties, terwijl het sociale medium zich nog niet eens zo gek lang op video focust. Google-topman Torrence Boone liet aan Business Insider weten zich daar geen enkele zorgen over te maken en ziet YouTube ook de komende jaren als de absolute nummer 1.

“Dat komt allereerst door het feit dat YouTube een echt videoplatform is. Mensen bezoeken onze site omdat ze video’s willen zien en ontdekken vervolgens meer interessante content. Op Facebook is wat anders: daar verschijnen willekeurige video’s in je nieuwsoverzicht”, aldus Boone, die ook denkt dat Google en YouTube een beter verdienmodel hebben. “We hebben met TrueView (de video-advertenties die je na een paar seconden kunt overslaan) het meest innovatieve en beste advertentieplatform. Je betaalt namelijk alleen als de gebruikers daadwerkelijk naar je advertentie kijken. Dat zorgt ervoor dat ook de kwaliteit van deze video’s stijgt. Het is dus niet voor niets dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”