Apple Music: wel of niet gebruiken via 4G?

Nu Apple Music een feit is, komt bij veel gebruikers dezelfde vraag op: de dienst wel of niet gebruiken met mobiel internet? Het antwoord helpt je wellicht om te kiezen tussen een betaald abonnement of om het toch maar bij de gratis dienst als Beats 1 en andere radiostations te houden.

Een Reddit-gebruiker ontdekte namelijk dat als je een half uur lang muziek streamt, je dat 20MB aan data gaat kosten. In dit geval maakt het niet uit of je naar Beats 1 luistert of een normale playlist afspeelt. Een uur aan streamen kost je dus 40MB van je databundel. Natuurlijk zijn dit niet de officiële cijfers van Apple, maar het geeft wel aan dat de dienst niet echt bevorderlijk is voor je databundel. Als je de dienst elke dag een uur wilt gebruiken over je databundel, betekent dat dus dat je sowieso een abonnement moet hebben van meer dan 1GB aan internetdata.

Volgens Eddy Cue wordt de bitrate van de muziek bepaald door de verbinding. Als je via het 4G-netwerk streamt is de bitrate dus lager dan wanneer je via wifi luistert. Als je niet te snel door je databundel wilt zijn, maar wel naar de dienst wilt luisteren, dan is het handig om via wifi je favoriete tracks te downloaden, zodat je deze vervolgens offline kunt beluisteren.