DropTag Drive: geen hoge rekeningen meer voor je huurauto

Het huren van een auto is tegenwoordig iets waar je goed over na wilt denken. Hoe vaak hoor je tegenwoordig wel niet dat je na afloop een dikke rekening krijgt, terwijl je helemaal geen schade hebt gereden. Een nieuwe technologie kan hier een einde aan maken: de DropTag Drive.

pr-pr15-011_image3_v0.9

De DropTag Drive is een etiket die je op de binnenkant van het raam van je auto plakt. Het etiket is ontwikkeld door Cambridge Consultants en houdt precies in de gaten hoe jij met je huurauto omgaat. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen meer te maken over de rekening na afloop. Als er schade is kan je namelijk precies checken wanneer dat is gebeurd en weet je dus of jij degene bent die schuld heeft. Het apparaatje maakt gebruik van bluetooth en staat in verbinding met je smartphone. De DropTag Drive staat continu aan en stuurt vervolgens data naar de smartphone van de gebruiker én het verhuurbedrijf. Deze real-time data laat precies zien wat er zich heeft afgespeeld in de huurperiode.

pr-pr15-011_image4_v0.9

Als er geen schade is gereden tijdens de huurperiode, dan krijgt de gebruiker via de applicatie een ‘all-clear’ en kan de auto worden afgeleverd bij het verhuurbedrijf. De makers hebben het apparaatje op meerdere auto’s getest en de applicatie kan op een eenvoudige manier geïntegreerd worden in het mobiele platform van het betreffende verhuurbedrijf.