‘Oculus Rift wordt grote speler in filmindustrie’

Virtual reality wordt vooralsnog enorm vaak gelinkt aan gamen, maar de techniek heeft veel meer te bieden. Dat is dan ook de reden waarom Oculus van plan is om zich te gaan mengen in de filmindustrie. Het bedrijf heeft onder andere een overeenkomst gesloten met Felix & Paul Studios.

We moeten nog even geduld hebben voordat de Oculus Rift beschikbaar komt voor het grote publiek. Het bedrijf is er in ieder geval zeker van dat de virtual reality-bril een mooie toekomst tegemoet gaat. De samenwerking met Felix & Paul Studios moet ervoor gaan zorgen dat de techniek ook vaker in de entertainmentwereld wordt toegepast. Het filmbedrijf is een gevestigde naam als het gaat over Virtual Reality in films en weet dus als geen ander hoe het de mogelijkheden van de Oculus Rift kan benutten.

The-Oculus-Rift-headset-h-004

Felix & Paul Studios ontwikkelde eerder bijvoorbeeld al een 3D-versie van Jurassic World voor de Gear VR van Samsung. Het is de bedoeling dat dergelijke projecten ook voor de Oculus Rift worden opgepakt. De samenwerking tussen de twee bedrijven wordt dan ook omschreven tot de grootste live-action VR-overeenkomst tot heden. Het ziet er dus naar uit dat de grenzen eindeloos zijn voor de Oculus Rift en we zijn benieuwd wat ons te wachten staat.