Nest-producten blijven beschikbaar in Europese Apple Stores (update)

Was je net van plan om een thermostaat of camera van Nest aan te schaffen, dan hoef je in ieder geval niet meer op de website van Apple te kijken. Het techbedrijf heeft alle fysieke producten van Nest uit de winkels en online shop gehaald. Het is namelijk de bedoeling dat klanten straks massaal overgaan op producten die gebruik maken van Apple’s HomeKit.

Apple heeft tegenover Mashable bevestigd dat de producten van Nest niet meer te koop zullen zijn. Het lijkt erop dat de Nederlandse Apple site deze memo nog niet heeft gekregen, aangezien de thermostaat en de rookmelder gewoon nog gekocht kunnen worden. Waarschijnlijk komt dit doordat de HomeKit-producten nog in ons land nog zeer beperkt verkrijgbaar zijn.

Schermafbeelding 2015-07-24 om 11.59.32

Apple komt met steeds meer producten die gebruik maken van het HomeKit-platform. Hiermee kunnen gebruikers slimme apparaten aan hun iPhone koppelen. Toch was het techbedrijf een van de eersten die de Nest-producten vier jaar geleden verkocht. Nest is op dit moment eigendom van Google, dat op zijn beurt weer een soortgelijk platform als Apple heeft gelanceerd: Brillo.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple producten uit zijn stores haalt. Na de aankondiging van de Apple Watch en Apple Health haalde het bedrijf Fitbit en Jawbone-trackers uit zijn assortiment. Toch maakte de Jawbone-tracker afgelopen juni een comeback in de Apple Store. Ook Bose werd een tijdje geband uit Apple Stores. Dit gebeurde op het moment dat er een rechtszaak liep tussen beide bedrijven. Inmiddels zijn de producten van Bose weer verkrijgbaar in de Apple Store.

Update: Nest laat in een reactie op de berichtgeving weten dat zijn producten in de Europese Apple Stores gewoon beschikbaar blijven. Ook de Amerikaanse winkels worden binnenkort voorzien van de vernieuwde producten van Nest, zoals de Nest Cam en Nest Protect. “Apple is een waardevolle partner van Nest en de nieuwe producten zullen in de komende weken beschikbaar komen bij Apple in de Verenigde Staten.”