Apple wil telecommarkt bestormen als virtuele provider

Het zou zo maar kunnen dat je straks Apple kunt kiezen als je virtuele telecomprovider. Het techbedrijf is namelijk in gesprek met Europese en Amerikaanse providers om een virtueel netwerk op te zetten.

Dit maakte Business Insider vandaag bekend. Apple zou niet de eerste virtuele provider zijn in ons land. Telfort en Ben doen namelijk hetzelfde. Toch wil Apple nog een stapje verder gaan en maakt het liefst gebruik van netwerken van meerdere providers. De bedoeling is er dan automatisch gewisseld kan worden tussen verschillende aanbieders, bijvoorbeeld op basis van de beste dekking. Gebruikers betalen aan Apple en het techbedrijf betaalt vervolgens aan de betreffende provider. Het klinkt in ieder geval niet verkeerd, want als het aan Apple ligt hoeven we ook niet constant van simkaart te wisselen. Het bedrijf zou namelijk werken aan een ingebouwde simkaart, waardoor er automatisch van provider gewisseld kan worden.

screen shot 2015-08-03 at 15.02.58

Eerder vandaag werd ook bekend dat het techbedrijf werkt aan een voicemail-dienst, genaamd iCloud Voicemail. Deze service zorgt ervoor dat voicemails worden omgezet naar tekstberichten, zodat je deze eenvoudig kunt teruglezen. Dat lijkt een logische eerste stap te zijn richting het opzetten van een virtuele provider.