Heeft Apple Music het in zich om Spotify van de troon te stoten?

Tot nu toe hebben 11 miljoen mensen zich ingeschreven voor Apple’s nieuwe streamingdienst Apple Music. De streamingdienst is sinds vorige maand live en kost de eerste drie maanden helemaal niets.

Apple-topman Eddy Cue liet vandaag aan USA Today weten blij verrast te zijn met de cijfers. Toch is het belangrijk om te onthouden dat er nog geen betalende gebruikers zijn. De grote vraag is hoeveel Apple Music-gebruikers na drie maanden bereid zijn om te betalen voor de dienst. Na de gratis trial gaan gebruikers 10 euro per maand betalen om muziek te luisteren via de dienst. Volgens Cue maken 2 miljoen mensen gebruik van het familie abonnement. Dit abonnement kost na drie maanden 15 euro per maand en laat je hele gezin gebruik maken van de dienst.

apple-music

Ter vergelijking: rivaal Spotify bereikte afgelopen juni een mijlpaal van 20 miljoen betalende gebruikers. In totaal heeft de muziekdienst 75 miljoen actieve gebruikers. Apple hoopt de 20 miljoen betalende gebruikers van Spotify te verslaan met hun nieuwe dienst. Het techbedrijf heeft de lat hoog gelegd en wil 100 miljoen subscribers binnen halen met Apple Music. Of dat zo realistisch is, is nog maar de vraag. Ook al tel je alle gebruikers van alle bestaande streamingdiensten in de Verenigde Staten bij elkaar op, dan nog kom je bij lange na niet op 100 miljoen.

Cue liet daarnaast weten dat het goed ging met de App Store en dat het bedrijf een nieuw record aan transacties had verbroken. In de maand juli verdiende het bedrijf namelijk 1.7 miljard dollar aan de App Store. Vooral in China worden er op dit moment veel apps gekocht.