Tesla Model S blijkt te hacken, maar er is al een fix

Het is op dit moment een hot topic: connected cars die gehackt worden. We zagen onlangs al hoe de auto’s van Chrysler op afstand tot stilstand gebracht werden en nu blijken ook de bolides van Tesla kwetsbaar.

De Model S is namelijk op afstand te kraken, zo meldt Wired op basis van de verklaringen van diverse onderzoekers. Zij zijn er in geslaagd met een Trojan toegang te krijgen tot de besturing van de auto. Zo kunnen ze de controle overnemen of ‘m zelfs plotseling laten stilvallen. Zo zie je maar: zelfs de meest geavanceerde auto’s zijn niet veilig voor de kunsten van de slimme veiligheidsexperts en hackers.

Het gevaar is in het geval van Tesla overigens wel een stukje kleiner, want kwaadwillenden zullen daadwerkelijk toegang moeten zien te krijgen tot de auto. Het bedrijf van Elon Musk nam de situatie echter hoog op en kwam met een oplossing die een stuk slimmer is dan de terugroepactie van Chrysler. Die auto’s (1,4 miljoen in totaal) moeten namelijk bij de dealer van een update worden voorzien. Tesla verstuurt deze fix over the air, dus Model S-eigenaren hoeven niet de deur uit om weer veilig de weg op te kunnen.