Passfort: nieuwe wachtwoord-manager op zakformaat

Als je al je online accounts veilig wilt houden, dan is het aan te raden om overal een ander wachtwoord te gebruiken. Dat is echter lastiger dan het lijkt, want voor je het weet heb je tientallen verschillende wachtwoorden. Zie die maar eens te onthouden…

Je kunt natuurlijk gebruik maken van applicaties als 1Password, zodat je op je computer, tablet en smartphone simpel en snel bij je wachtwoorden kunt. Dergelijke apps slaan je gegevens versleuteld op en vragen bij het openen om een toegangscode, zodat niemand toegang kan krijgen tot je lijst met wachtwoorden. De initiatiefnemers van Passfort denken echter een betere oplossing te hebben: een sleutelhanger die al je wachtwoorden versleuteld opslaat.

De sleutelhanger beschikt over een klein aanraakscherm, dat je kunt gebruiken om jouw beveiligingscode in te voeren. Vervolgens kun je via bluetooth of usb contact maken met je smartphone, tablet of computer en wordt je accountinformatie meteen ingevuld zodra daar om gevraagd wordt. Mocht dat je wel wat lijken, dan kun je Passfort nu via Kickstarter bestellen voor 39 dollar. Wacht je wat langer, dan is de early bird-actie vermoedelijk afgelopen. Dan betaal je 49 dollar voor de wachtwoord-manager op zakformaat.