Carbon3D haalt 100 miljoen op met supersnelle 3D-printers

Dat er nog volop innovatie mogelijk is op het gebied van 3D-printers bewijst de startup Carbon3D al een tijdje. De printers van dit bedrijf zijn tot wel honderd keer sneller dan de printers die we nu gebruiken en dat blijkt behoorlijk interessant.

Carbon3D heeft namelijk 100 miljoen dollar opgehaald middels een rondgang langs investeerders, zo meldt Re/code. Onder andere Google is erg enthousiast over het bedrijf, dat pas begin dit jaar naar buiten trad met zijn bijzondere techniek. Carbon3D maakt tijdens het printen gebruik van uv-licht en zuurstof, waarmee de gebruikte vloeistoffen kunnen worden uitgehard. Dat zorgt ervoor dat de geprinte objecten van veel betere kwaliteit zijn en tot wel honderd keer sneller uit de printer kunnen rollen.

Die snelheidswinst is interessant, omdat conventionele 3D-printers vaak wel even bezig zijn om gedetailleerde modellen te produceren. Carbon3D zou graag willen samenwerken met de auto-industrie en de medische sector, omdat precisie en snelheid daar van doorslaggevend belang zijn. Juist op die twee onderdelen is het bedrijf de concurrentie tot nu toe te snel af. Het is niet bekend wat de 3D-printers moeten gaan kosten, maar gezien de focus op de zakelijke markt zouden we er niet vanuit gaan dat je ‘m zomaar zelf kunt bestellen. De eerste modellen zouden in 2016 gereed moeten zijn.