ASR lanceert app die je telefoon blokkeert in de auto

Er gebeuren steeds vaker ongelukken, omdat automobilisten druk zijn met hun smartphone in plaats van op de weg letten. Je denkt even snel een appje te sturen vanachter het stuur, maar voor je het weet ben je te laat met remmen en dan zijn de gevolgen vaak groot.

Verzekeraar ASR komt nu dan ook met een applicatie die ervoor zorgt dat je telefoon geen inkomende berichten krijgt als je in de auto zit. Inkomende berichten van WhatsApp en Facebook worden bijvoorbeeld automatisch geblokkeerd als de automobilist harder dan 15 kilometer per uur rijdt. De meldingen komen pas weer binnen als de automobilist onder de 15 kilometer rijdt. Het is wel mogelijk om handsfree te bellen of de navigatie te gebruiken. Daarnaast is de applicatie niet alleen bestemd voor automobilisten, want ook motorrijders kunnen er gebruik van maken. Passagiers kunnen de telefoon overigens in passagiersmodus zetten, zodat zij de berichten wel kunnen lezen.

Op dit moment is de applicatie alleen nog (gratis) te downloaden voor Android-gebruikers. ASR hoopt met de lancering van de Rij Veilig-app de verkeersveiligheid te verbeteren en benadrukt dat een dergelijke app nog niet in het buitenland bestaat. Het had trouwens niet veel gescheeld of een dergelijke applicatie was er al wel geweest. Afgelopen maand liet BN’er Johan Vlemmix namelijk weten zich bezig te houden met de ontwikkeling van een soortgelijke applicatie.