Netflix slokt al onze tijd op, is populairder dan eten

Dat Netflix populair is hoeven we niemand uit te leggen, maar hoeveel tijd besteden we eigenlijk aan het kijken van films en series op het platform. TDGResearch zocht het uit en kwam tot een opvallende conclusie: Netflix slokt meer van onze tijd op dan eten.

Als je een Netflix-abonnement hebt, dan weet je vast hoe makkelijk het is om uren achtereen series te kijken. Deze vorm van tijdverdrijf blijkt alleen maar populairder te worden, want uit recent onderzoek van TDGResearch blijkt dat de gemiddelde Amerikaan er zo’n anderhalf uur per dag aan spendeert. Dat is meer dan lezen (49 minuten) en eten (70 minuten), terwijl volgens onderstaand diagram ook het zorgen voor kinderen beduidend minder aandacht krijgt.

Netflix-trumps-all1

De chart van Extreamist laat verder zien dat alleen slapen en werken meer tijd van ons vragen. Dat zal ook wel zo blijven, want de eerste baas die je minder hard laat werken om Netflix te kijken moeten wij nog tegenkomen. Dat diensten als Netflix steeds populairder worden valt echter niet te ontkennen, want we zijn de afgelopen vier jaar maand na maand meer gebruik gaan maken van het platform. Die trend zien we ook in Nederland terug, waar naast het legale Netflix ook het illegale Popcorn Time erg populair is. We zijn dan ook benieuwd hoe traditionele media als de publieke omroep, RTL en SBS met deze verschuiving zullen omgaan.