Porsche Mission E: de auto die Elon Musk laat zweten

Als je aan Porsche denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de 911. Het Duitse icoon is namelijk al jaren de meest aansprekende bolide van het merk. Dat kan over pakweg een jaar of tien zomaar anders zijn, want er gaat op autogebied veel veranderen.

Ja, er werd deze week een nieuwe 911 aangekondigd, want auto’s met ronkende benzinemotoren zijn gelukkig nog lang niet dood en begraven. Toch ontkomt ook Porsche niet aan het bouwen van een schone auto. De gemiddelde CO2-uitstoot van elk automerk moet de komende jaren namelijk flink omlaag. De meeste fabrikanten doen dat door hun bestaande auto’s zuiniger te maken én door een elektrische auto te introduceren. Porsche had al een hybride (de Porsche 918 Spyder), maar gaat nu ook volledig elektrisch.

c06ae8ff-d2c4-4865-8e0e-b736e85d953e_teaser_720x406x2.0

De elektrische Porsche heeft de naam Mission E gekregen. Het is helaas nog een concept, maar de bolide moet plaats gaan bieden aan vier personen én moet het in de sportieve modus 500 kilometer uithouden op een volle accu. Tijdens die kilometers mag je spelen met 600 pk en dat is geen straf, want binnen 3,5 seconde rij je 100 kilometer per uur. Dat zijn cijfers die we in elektroland tot nu toe alleen kenden van Tesla, maar Porsche heeft een geheim wapen om de auto’s van Elon Musk te verslaan: Porsche Turbo Charging. Hiermee laad je de accu van je Porsche in een kwartier met tachtig procent op.

aadde8a0-92f8-4e5d-ac57-d611ee6bface_teaser_720x406x2.0.0

Aangezien de Mission E een concept is, ziet-ie vol futuristische hoogstandjes. Denk aan een dashboard met OLED-schermen en eye-tracking. Verder houdt een camera in de gaten hoe jij je voelt. Wat daarvan het nut is moet ons nog duidelijk worden, maar daar zal Porsche ongetwijfeld meer over vertellen als we de functie daadwerkelijk terugzien in een straatauto. Het is helaas nog niet duidelijk of en wanneer de Mission E in productie genomen wordt, maar wat ons betreft kan het niet snel genoeg zover zijn.