Voormalig topman GM: Apple Car gedoemd te mislukken

De Apple Car is nog niet officieel aangekondigd, maar de auto-industrie lijkt zich nu al behoorlijk veel zorgen te maken over de komst van het elektrische voertuig. Sterker nog: er wordt nu al alles aan gedaan om het project de grond in te trappen.

Apple zou van plan zijn de elektrische auto te introduceren in 2019 of 2020. Verder is er nog weinig bekend over het project, behalve dat er veel specialisten uit de autobranche bij betrokken zijn. De techgigant heeft namelijk tientallen mensen aangetrokken om de Apple Car vorm te geven. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt behoorlijk specifieke kennis nodig om uit het niets een auto op de markt te brengen.

Bob Lutz, voormalig vice-president van General Motors, doet nu alvast een poging om net zo legendarisch te worden als Palm-topman Ed Colligan. De laatste voorspelde twee maanden voor het verschijnen van de iPhone dat Apple het nooit zou redden op de smartphonemarkt. Inmiddels is Palm een naam uit het verleden en doet Apple het dankzij de iPhone beter dan ooit.

Lutz spreekt nu in vergelijkbare bewoordingen over de autoplannen van Apple: “Er is nog niet een fabrikant die geld heeft verdiend aan de verkoop van elektrische auto’s”, stelt hij tegenover CNBC. “Apple heeft geen ervaring, dus er is geen reden om te denken dat zij het beter gaan doen dan GM, Ford, Volkswagen, Toyota of Hyundai. Dit project gaat ze bakken met geld kosten.”