Oculus Video brengt Hollywood-toppers naar je Gear VR

prijs Oculus Rift

Oculus Video is officieel een feit, maar van welke content kun je straks in Virtual Reality genieten? 20th Century Fox is de eerste grote partner van het nieuwe platform van Oculus, dus ga er maar vanuit dat je straks genoeg te bekijken hebt.

Fox gaat namelijk zo’n honderd titels beschikbaar maken, waaronder Die Hard, Alien, Birdman, Kingsman: The Secret Service en Cast Away. Deze titels kun je vervolgens huren of kopen via Oculus Video. Het nieuwe videoplatform is in eerste instantie alleen te gebruiken met de Gear VR van Samsung, maar na de release van de consumentenversie van de Oculus Rift wordt ook dat apparaat geschikt gemaakt. Naast 20th Century Fox heeft ook Lionsgate zich al aan Oculus verbonden, zodat je straks ook naar Pulp Fiction of The Hunger Games kunt kijken.

De aankondiging laat opnieuw zien dat Hollywood behoorlijk serieus is als het gaat om Virtual Reality en 360 graden-video. Het is wat dat betreft sowieso een drukke week, want Disney maakte al bekend 65 miljoen dollar te investeren in Jaunt VR, dat hoogwaardige hardware en software ontwikkelt voor VR-content. Denk aan de camera’s om video’s in 360 graden op te nemen, maar ook de software die nodig is om deze beelden aan elkaar te plakken.

Oculus werkt er hard aan ook op andere gebieden voldoende content beschikbaar te hebben. Zo kun je ook Netflix, Twitch, Vimeo en Facebook checken en is er een VR-versie van Minecraft in de maak. Deze game is in het voorjaar direct beschikbaar voor de Oculus Rift en zal ook speelbaar zijn op de Gear VR. Verder zijn er veel ontwikkelaars aan het werk aan eigen games die gebruik maken van de mogelijkheden van Oculus, dus op dat gebied kunnen we de komende maanden genoeg nieuws verwachten.