Met Chromecast Audio gaat Google je huis slimmer maken

Ondanks dat Google veel invloed op je digitale leven heeft met de zoekmachine, Gmail en Youtube probeert het Amerikaanse bedrijf ook de huiskamer te veroveren. Verwacht wordt dat naast de bestaande Chromecast en Android TV-software morgen de Chromecast Audio wordt aangekondigd. Deze Chromecast zou standaard audio-apparaten omtoveren in slimmere varianten.

Google zou het product morgen aankondigen tijdens een persconferentie waar vermoedelijk ook twee nieuwe Nexus-telefoons worden gelanceerd. De Chromecast Audio zou intern als codenaam ‘Hendrix’ hebben, wat een extra indicatie is dat het daadwerkelijk om een audiospecifieke Chromecast gaat. Het apparaat zou makkelijk in te gebruiken zijn met een standaard 3,5 millimeter koptelefoonuitgang. Eenmaal aangesloten zou je makkelijk vanaf je smartphone, tablet of computer muziek draadloos af kunnen spelen op een voorheen ‘domme’ speaker.

In vergelijking met bijvoorbeeld het systeem van Sonos ondersteunt de Chromecast Audio waarschijnlijk ook meerdere apparaten tegelijk. Op deze manier kun je dezelfde muziek afspelen in verschillende kamers op verschillende boxen. Ook zou Spotify direct ondersteuning gaan bieden voor de Chromecast Audio.