Slimme stick helpt bij het bereiden van de perfecte cocktail

Een handjevol ijsblokken, een scheutje aan sap. Het maken van de ideale cocktail kan een hele wetenschap zijn, waarbij je precies moet weten hoeveel je van iedere vloeistof gebruikt. De MixStik op Kickstarter wil dat allemaal een stuk makkelijker maken. Met behulp van wat lampjes en een bijbehorende smartphone-app, zie je voor iedere cocktail hoeveel er precies benodigd is.

De MixStik is een kleine meetlat die je in een glas kunt steken. Hierop vind je echter geen centimeters, maar verzameling aan kleine lampjes. Door in een smartphone-app aan te geven welke cocktail je maakt, laten de lampjes per ingrediënt zien hoeveel je precies nodig hebt. Zo zullen bijvoorbeeld alleen de eerste paar lampjes oplichten bij de ijsblokken, terwijl bij de hoofddrank een groter deel wordt geactiveerd.

De bijbehorende app bevat meer dan honderd cocktailrecepten, plus de mogelijkheid om eigen drankjes toe te voegen. Een vroege versie van deze app staat nu alvast in de App Store. Een Android-versie zal binnenkort volgen.

Door op Kickstarter minstens 55 dollar (circa. 49 euro) te doneren, wordt de MixStik in maart 2016 je kant opgestuurd. Na het Kickstarter-project komt het stokje voor 75 dollar in de winkels te liggen. Het project is nu alvast een succes: de makers hebben allang de beoogde 39.000 dollar ingezameld.