Dit zijn de 50 snelst groeiende Nederlandse techbedrijven

Het online veilingshuis Catawiki is volgens Deloitte het snelst groeiende techbedrijf uit Nederland. Dit jaar publiceerde Deloitte voor de zestiende keer in Nederland de Technology Fast50-ranking. Een lijst met de meest snel groeiende techbedrijven uit Nederland. Met een groeipercentage van 45080% is Catawiki de absolute nummer 1 op de lijst.

Catawiki is een online veilingshuis dat wekelijks unieke objecten veilt. De site is voornamelijk populair onder verzamelaars en trekt meer dan acht miljoen bezoekers per jaar. Eerder dit jaar haalde Catawiki een investering van 75 miljoen euro binnen, waarmee het bedrijf onder ander de internationale groei wil stimuleren. Volgens de oprichter René Schoenmakers is Catawiki op dit moment nog heel erg op Europa gericht, maar ze willen zich ook wereldwijd bekend gaan maken.

De tweede plek voor snelst groeiend techbedrijf is met een groeipercentage van 5045% voor Avanca International. Avanca ontwikkeld accessoires voor alle mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Het bedrijf werd in 2008 opgericht en is vooral bekend geworden met zijn laptopstandaard. Die laptopstandaard is inmiddels aangevuld met honderden andere producten en heeft gezorgd voor vestigingen in Engeland en Hong Kong. Daarnaast publiceerde Avanca tijdens de IFA in Berlijn het compleet nieuwe hardware merk: Ockel.

Een aantal bekendere techbedrijven uit de Technology Fast50-ranking zijn Belsimpel (plek 20) en Beslist.nl (plek 35). Bekijk de rest van de 50 snelst groeiende Nederlandse technologiebedrijven hier.