Apple kaapt werknemers van elektrische motor-startup

Ondanks het commentaar van Elon Musk op Apples poging om een elektrische auto te creëren, blijft het Amerikaanse bedrijf talent rekruteren. Mission Motors, de Tesla van elektrische motoren, moest in mei zijn deuren sluiten toen Apple de beste technische mensen overtuigde om te komen werken voor het techbedrijf.

De eerste twee Mission Motors-werknemers begonnen al in 2012 bij Apple, maar dit jaar stapten er ongeveer nog twaalf personen over. Dit is niet de eerste keer dat er berichten verschijnen over dat Apple talent aanneemt in verbrand met de Apple Car: er werken nu vermoedelijk zo’n zeshonderd mensen aan het project.

Eerder noemde Elon Musk Apple de “Tesla Graveyard“. Hiermee liet probeerde de Tesla-topman duidelijk te maken dat Apple enkel tweederangs personeel van Tesla aannam. Maar Tesla is dus niet de enige bron van talent die Apple op oog heeft.

Derek Kaufman, één van de topmannen van Mission Motors vindt de actie van Apple verwerpelijk:

Mission had een geweldige groep van ingenieurs, vooral experts op het gebied van elektrisch rijden. Apple wist dat, zij wilde ook dat talent. Dus ze kwamen en namen mee wat ze nodig hadden.

De werknemers die nu bij Apple werken zijn vermoedelijk experts op het gebied van hardware en software: zo is er onder andere kennis in huis gehaald over speciale algoritmes om batterijen op te laden en af te koelen.